eksi — TR news

Ne Oldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde soğuk hava dalgasının etkili olacağını duyurdu. 26 Şubat 2026 tarihinden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Bitlis, Burdur ve İzmir gibi illerde sıcaklıkların eksi değerlere inmesi öngörülüyor.

Neden Önemli?

Bu soğuk hava dalgası, özellikle gece saatlerinde don olaylarına ve buzlanmaya neden olabilir. Uzmanlar, bu durumun ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve tarımsal faaliyetlerde risk oluşturabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca, düşük sıcaklıkların sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor.

Sonraki Adımlar

27 Şubat 2026 tarihinden itibaren, yağışlı sistemin yerini soğuk ve yağışsız bir hava kütlesinin alması bekleniyor. Bu süreçte pus ve sis olaylarının görülebileceği, görüş mesafesinin azalacağı ve hava kirliliğine bağlı sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.