mehmet cemil acar — TR news

Mehmet Cemil Acar’ın Tutukluluğu ve Tahliyesi

Mehmet Cemil Acar, eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İşletme Dairesi Başkanı, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanmış ve evinde 26 kilogram külçe altın ile yüksek miktarda döviz ele geçirilmiştir.

Acar, 11 ay süren tutukluluğunun ardından tahliye edilmiştir. Ancak bu tahliye kararı, kamuoyunda geniş eleştirilere neden olmuştur. Acar’ın mal varlığının, devlet memurluğu gelirleriyle bağdaşmadığı belirlenmiştir.

Özellikle sosyal medya kullanıcıları, “Adalet Duygusu Zedeleniyor” ve “Hırsız dışarı, dürüst içeri” gibi ifadelerle tahliyeyi eleştirmiştir. Ayrıca, “Bu kadar delile rağmen tahliye varsa, karar vicdanları yaralar” şeklinde yorumlar yapılmıştır.

Acar’ın tahliyesi sonrası, 13 Ağustos 2024 tarihinde Batman’da bir mercimek fabrikası satın aldığı ve üzerine 12 kayıtlı gayrimenkul bulunduğu tespit edilmiştir. Bu durum, Acar’ın bürokratken gayrimenkul zengini olduğu algısını pekiştirmiştir.

Bir sonraki duruşma ise 11 Mayıs 2026’ya ertelenmiştir. Acar’ın tahliyesi, adalet sistemine güveni zedeleyen bir örnek olarak değerlendirilmekte ve bazı kullanıcılar siyasi iktidarla ilişkili yargı uygulamalarını sorgulamaktadır.

Detaylar henüz doğrulanmamıştır.