alanya — TR news

Gençlerle Yerel Demokrasi Projesi

Alanya’da, gençlerin yerel demokrasiye katılımını artırmak amacıyla ‘Gençlerle Yerel Demokrasi: Alanya Belediye Meclisi Simülasyon Projesi’ hayata geçirildi. Bu proje, Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatıldı ve gençlerin belediye meclisinin çalışma sistemini uygulayarak öğrenmelerini sağlıyor.

Projenin mazbata töreni Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençler, üç ay boyunca belediye meclisinin işleyişini deneyimleyecek ve bu süreçte kent yönetimine dair farkındalıklarını artırmayı hedefliyorlar. Alanya Kent Konseyi Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Gençlerin fikirleri ve enerjisi kentlerin geleceğini şekillendirir,” diyerek projenin önemine vurgu yaptı.

Alanya, 20 yıl öncesine kadar küçük bir kasaba iken, zamanla büyüyerek önemli bir turizm merkezi haline geldi. 2018 yılı itibarıyla Alanya’nın nüfusu 327,503 olarak belirlenmiştir. Bu büyüme, gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılımını daha da önemli hale getiriyor. Proje ile gençlerin kent yönetimine dair farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

Nurhan Özcan, kent konseylerinin herkesin söz söyleyebildiği ve fikir üretebildiği platformlar olduğunu belirterek, bu tür projelerin önemini vurguladı. Ayrıca, Kazım Arı, “Bu proje ile gençler belediye meclisinin işleyişini öğrenirken aynı zamanda Alanya için çözüm önerileri geliştirecek,” şeklinde konuştu.

Alanya’da deniz suyunun yıllık ortalama sıcaklığı 21,4 derecedir ve bu durum, bölgenin turizm açısından cazibesini artırmaktadır. Alanya’da muz ve avokado gibi ürünlerin yetiştirilmesi de tarımsal çeşitliliği göstermektedir. Bu bağlamda, gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılımı, hem turizm hem de tarım açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Proje, gençlerin yerel demokrasiye katılımını teşvik etmenin yanı sıra, Alanya’nın geleceği için de önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Düşük sezon olması nedeniyle otel fiyatlarının uygun seviyelerde olduğunu belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Cem Özcan, bu durumun turizm sektörüne olumlu etkileri olabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Alanya’da hayata geçirilen bu proje, gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılımını artırmayı hedefliyor. Gelecek dönemde, bu tür projelerin yaygınlaşması ve gençlerin fikirlerinin daha fazla dikkate alınması bekleniyor.