Bir bilgisayar korsanı, geçtiğimiz Ağustos ayında kaydedilen en büyük ikinci DDoS saldırısıyla, bir Microsoft müşterisinin internet hizmetlerini çökertmeye çalıştı.
Şirket, Avrupa merkezli bir Microsoft Azure müşterisini hedef alan 2.4 Tbps saldırısıyla karşılaştığını bildirdi. Mevcut rekor, Google’ın 2017’de savuşturduğu 2.5 Tbps’lik bir saldırıydı.
Bir DDoS saldırısı, sistemi bir veri trafiği ile bombalayarak bir web sitesini veya internet hizmetini kapatmaya çalışır. Bilgisayar korsanı bunu yapmak için bazen botnet’leri veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış bilgisayar ordularını kullanabilir.
Yaklaşık 70.000 kaynaktan ve Asya Pasifik bölgesindeki Malezya, Vietnam, Tayvan, Japonya ve Çin gibi birçok ülkeden ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen saldırı, Microsoft’a göre sadece 10 dakika sürdü ve dalgalar halinde gerçekleşti. Microsoft, “Toplamda, ilki 2,4 Tbps’de, ikincisi 0,55 Tbps’de ve üçüncüsü 1,7 Tbps’de olmak üzere üç ana tepe noktası izledik” dedi.
Saldırı, kendi veri merkezini işleten bir şirketi bozmak için yeterli olurdu. Ancak Microsoft, Azure’un “onlarca terabit DDoS saldırısını” absorbe edebilen DDoS koruma hizmeti sayesinde başarıyla azalttıldı.
Microsoft, “Bu toplu dağıtılmış azaltma kapasitesi, müşterilerimize ihtiyaç duydukları korumayı sağlayarak, en yüksek hacimli DDoS tehditlerini absorbe etmek için büyük ölçüde ölçeklenebilir. Ayrıca Azure’un DDoS azaltma özelliği, ağ üzerindeki birçok noktada altyapıyı sürekli olarak izleyerek büyük saldırıların hızlı algılanmasını ve azaltılmasını sağlıyor” dedi.
Ağustos saldırısı, Amazon’un 2020’de yaşadığı 2.3 Tbps DDoS olayının önüne geçti.