Aykut Erdoğdu’nun Duruşması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk iddiaları kapsamında tutuklanan Aykut Erdoğdu’nun duruşması, 9 Mart 2026 tarihinde İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek.
Erdoğdu, 3 Haziran 2025’te tutuklandı ve yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunuyor. Hakkında yöneltilen suç, ‘Rüşvete Aracılık Etmek’ olarak belirtiliyor. Erdoğdu’nun avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti ve bu durumun hukuka aykırı olduğunu ifade etti.
İBB davasında toplamda 402 sanık bulunmakta ve bunlardan 106’sı tutuklu. Bu dava, İstanbul’daki yolsuzluk iddialarının geniş bir yelpazede ele alındığı önemli bir dava olarak dikkat çekiyor.
Ekrem İmamoğlu, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, iddianamenin yok hükmünde olduğunu ve tümüyle kusurlu olduğunu belirtti. İmamoğlu, “Meselelerin özü siyasettir,” diyerek davanın arka planında siyasi bir motivasyon olduğunu öne sürdü.
Aykut Erdoğdu’nun avukatı, “Özgürlük Hakkı’nın ihlali yanında Adil Yargılamaya da gölge düşüren bir durum oluşturuyor,” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu ifadeler, davanın hukuki ve etik boyutlarını gündeme getiriyor.
Duruşmanın ardından, kamuoyunun ve medyanın ilgisi bu davaya odaklanmış durumda. Aykut Erdoğdu’nun durumu, İstanbul’daki siyasi atmosferde önemli bir tartışma konusu haline geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiaları, son yıllarda Türkiye’de sıkça gündeme gelen bir mesele. Bu tür davalar, adalet sisteminin işleyişi ve siyasi iktidar ilişkileri açısından kritik öneme sahip.
Önümüzdeki duruşma, Aykut Erdoğdu’nun geleceği açısından belirleyici bir rol oynayacak. Detaylar henüz doğrulanmamış durumda.