Olayın Detayları
Balıkesir’de, 9. Ana Jet Üssü Komutanlığı’na ait bir F-16 uçağı, salı gecesi görev uçuşu esnasında kaza kırıma uğradı. Uçak, saat 00:56’da telsiz irtibatının kesilmesiyle kayboldu. Uçağın enkazı, İzmir-İstanbul otoyolu Naipli mevkiinde bulundu.
Neden Önemli?
Bu kaza, Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir kayıp anlamına geliyor. Pilotun şehit olması, askeri camiada derin bir üzüntü yarattı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir pilotumuz şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Sonraki Adımlar
Milli Savunma Bakanlığı, kazanın nedeninin belirlenmesi için kaza kırım ekibinin incelemeler yapacağını duyurdu. Ayrıca, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, olay yerine bir başsavcı, bir başsavcı vekili ve iki savcı gönderildi.