centcom — TR news

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 24 Mart 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, İran içerisinde 9 binden fazla hedefi vurduğunu duyurdu. Operasyon, 28 Şubat 2026 tarihinden bu yana devam ediyor ve bu süreçte 140’tan fazla İran gemisi imha edildi.

Saldırılarda hava, kara ve deniz unsurları kullanıldığı belirtilirken, CENTCOM yetkilileri, “ABD kuvvetleri, İran askeri hedeflerini hassas mühimmatlarla agresif bir şekilde vurmaya devam ediyor,” şeklinde bir açıklama yaptı.

Operasyonun 23. gününde, hedef alınan yerler arasında komuta ve kontrol merkezleri, Devrim Muhafızları karargah binaları ve hava savunma sistemleri yer alıyor. Bu saldırıların amacı, İran’ın güvenlik kurumlarını çökertmek olarak ifade ediliyor.

Donald Trump’ın talimatıyla başlatılan ‘Destanı Öfke’ operasyonu, İran’ın askeri kapasitesini zayıflatmayı hedefliyor. Bugüne kadar 9 binden fazla hedefin vurulduğu belirtilirken, aralarında savaş gemilerinin de bulunduğu 140’tan fazla deniz unsurunun hasar gördüğü ya da imha edildiği ifade edildi.

Operasyonun devam etmesi, uluslararası arenada çeşitli tepkilere yol açarken, İran hükümeti, saldırıları kınadı ve karşılık verme sözü verdi. Bu durum, bölgedeki gerilimi artırma potansiyeline sahip.

Detaylar henüz doğrulanmamış durumda.