İstanbul’da 15 Mart 2026 Pazar günü imsak saati 05:45 olarak belirlendi. Aynı gün iftar saati ise 19:17 olarak duyuruldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026 Ramazan takvimi, Türkiye genelinde sahur ve iftar vakitlerini belirlemek için kullanılmaktadır. Bu takvim, 81 ildeki Müslümanların oruç ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri için önemli bir referans kaynağıdır.
Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatleri her gün değişmektedir. Oruç ibadeti, akşam ezanının okunmasıyla açılır ve bu süreçte müslümanlar, imsak vaktine kadar yeme içme faaliyetlerine devam ederler.
İstanbul’da 15 Mart 2026 günü sahur vakti 05:45’tir. Bu tarih, Ramazan ayının 15. gününe denk gelmektedir. Ramazan ayının maneviyatı, oruçlu kişiler için özel bir dönemdir.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği vakitler, ülke genelinde büyük bir dikkatle takip edilmektedir. İftar saati akşam ezanıyla birlikte başlar ve bu saat, her yıl değişiklik göstermektedir.
Ramazan ayı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı bir dönemdir. Bu süreçte, birçok kişi iftar sofralarında bir araya gelerek, birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşar.
Özellikle büyük şehirlerde, iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte camilerde ve evlerde hazırlıklar hız kazanır. İftar saatinin belirlenmesi, oruç tutanlar için büyük bir önem taşımaktadır.
Bu yılki Ramazan takvimi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından titizlikle hazırlanmış olup, müslümanların ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli bilgileri içermektedir.
Gelecek günlerde, Ramazan ayının diğer günleri için de imsak ve iftar vakitleri güncellenecek. Detaylar henüz onaylanmadı.