İslam Memiş, bu hafta piyasalarda geniş bant aralığı beklediğini ifade etti. Önceki değerlendirmelerde, Borsa İstanbul’un 12.400–12.900 puan aralığında hareket etmesi bekleniyordu. Ancak, piyasalardaki dalgalanmalar ve Orta Doğu’daki gelişmeler, bu beklentileri etkileyebilir.
Şu anda Dolar, 44,59 lira seviyesinde işlem görüyor. Memiş, yıl sonuna kadar dolarda 50 lira seviyesinin beklenebileceğini belirtti. Bu durum, yatırımcılar için önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.
Ons altın için 4780 dolar seviyesi önemli bir direnç noktası olarak değerlendiriliyor. Gümüş fiyatları ise 69–74,5 dolar aralığında dalgalanıyor ve 70 doların altı alım fırsatı olarak görülüyor. Gram altın ise Kapalıçarşı’da 6.808 lira seviyesinde işlem görüyor.
Petrol fiyatları, Orta Doğu’daki gelişmelere bağlı olarak yön bulacak. Yeni haftaya petrol, 112,5 dolar seviyesinde başladı. Memiş, döviz kuru stabil olsa da baskılanma sürecinin devam ettiğini vurguladı.
Memiş, “Bu hafta gergin bir hafta; piyasalarda geniş bant aralığı bizi bekliyor,” dedi. Ayrıca, kısa vadeli al-sattan uzak durulması gerektiğini de belirtti. Bu durum, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.
Orta Doğu’daki savaş, piyasalarda belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Eğer ateşkes olmazsa, daha şiddetli bir saldırı görülebilir ve çok daha sert gelişmeler yaşanabilir. Bu durum, piyasalardaki dalgalanmaları artırabilir.
Sonuç olarak, İslam Memiş’in piyasa değerlendirmeleri, yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Piyasalardaki belirsizlikler ve dalgalanmalar, yatırım kararlarını etkileyecek gibi görünüyor.