malatya iftar — TR news

Malatya’da düzenlenen iftar programında Ümit Özdağ, deprem sonrası şehrin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Özdağ, Malatya’nın sadece Kayısı’nın başkenti olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Özdağ, deprem sonrası Malatya’nın büyük bir göç yaşadığını ifade ederek, vatandaşları şehirlerine geri dönmeye davet etti. Bu çağrısında, Malatya’nın eksikliklerine dikkat çekti.

Programda konuşan Özdağ, köy okullarının açılması gerektiğini belirtti. “Köy okullarını açmak zorundayız. Bir öğrenci olsa bile orada bir öğretmen olmalı” diyerek eğitim konusuna da değindi.

Ayrıca, tarımın teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, Malatya’nın tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, tarımsal üretimin artırılması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Özdağ, Türkiye’nin milli güvenliği açısından terörle mücadele edilmesi gerektiğini de ifade etti. “Eğer yeterince güçlü ve caydırıcı olursak, kimse ülkemize saldırmaya cesaret edemez” dedi.

Program, partililer ve katılımcılar arasında gerçekleşen iftarın ardından sona erdi. Özdağ, vatandaşlardan destek ve yetki istedi.

Malatya, tarihi boyunca birçok zorlukla karşılaşmış bir şehir. 1868 yılında Osmanlı ordusunun Malatya’da geçirdiği zor kış koşulları, şehrin tarihindeki önemli olaylardan biridir. Bugün ise, deprem sonrası yaşanan sorunlar, Malatya’nın yeniden inşası için bir fırsat sunuyor.

Özdağ’ın açıklamaları, Malatya’nın geleceği açısından önemli bir tartışma başlatabilir. Şehrin yeniden inşası ve vatandaşların geri dönüşü için atılacak adımlar, yerel yönetimlerin ve hükümetin alacağı kararlara bağlı olacak.

Detaylar henüz doğrulanmadı.