“Bizde bunun üzerine binanın etrafını gezdik, sabah erken binayı dinledik,” diyen Serhat Kartal, Balıkesir’de 30 Mart 2026’da meydana gelen 1.6 şiddetindeki depremin ardından yaşananları aktardı.

Deprem, saat 09:32’de gerçekleşti ve derinliği 7.4 km olarak belirlendi. Türkiye, sık sık deprem meydana gelen bir ülke olarak biliniyor ve bu tür olaylar, yerel halkta endişe yaratıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, deprem sonrası 51 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen bina, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde orta hasardan az hasara uğramıştı.

Bina sakinleri, depremin ardından kolonlardan çatlama sesi duyduklarını bildirdi. Salih Topsa, “Gelip baktılar, tedbir amaçlı dışarı aldılar,” şeklinde ifade etti.

AFAD, polis ve zabıta ekipleri olay yerine yönlendirildi. Bazı bina sakinleri tahliye edilirken, bazıları ise oturmaya devam etti. Bu durum, depremin etkilerinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Yetkililer, depremin ardından yapılan tahliyelerin güvenlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Binaların durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için incelemeler devam ediyor.

Detaylar henüz doğrulanmadı.