starfield — TR news

Starfield, yeni genişleme paketi Terran Armada ile oyuncuların ilgisini tekrar kazanmayı hedefliyor. Ancak, bu genişleme paketi oyuncular tarafından olumsuz yorumlar alıyor ve Steam’de %56’nın üzerinde olumsuz yorum bulunuyor.

Free Lanes güncellemesi, oyuncuların her bir varış noktasına menüden atlamak yerine tek bir güneş sistemi içindeki gezegenler arasında yolculuk yapmalarını sağlıyor. Geliştirici ekip, “Bu bir Starfield 2.0 olmayacak,” diyerek genişlemenin kapsamını sınırlı tutuyor.

Starfield, Xbox Series X|S ve PC çıkışından iki yıldan fazla bir süre sonra PlayStation 5’e geliyor. PS5 versiyonu, temel oyun, iki isteğe bağlı genişletme ve Free Lanes revizyonunu içeriyor. Bu sürüm, en güçlü görsel seçenekler ve geliştirilmiş uçuş modeli ile oyunun en eksiksiz konsol sürümü olarak değerlendiriliyor.

Starfield, 2023’te PS5’te 8/10’luk bir oyun olarak değerlendirildi. Bu, oyunun hatalarının düzeltilmesinin ardından daha da iyileşebileceği anlamına geliyor. Free Lanes güncellemesi, uzay uçuşunu menü navigasyonundan aktif ve ilgi çekici bir oynanışa dönüştürüyor.

Bununla birlikte, Starfield birçok oyuncu için “kaçırılmış büyük fırsat” olarak görülüyor. Oyuncu sayıları, çıkış döneminde yüz binlerce eş zamanlı oyuncuya ulaşmıştı. Ancak, Terran Armada genişlemesi ile birlikte gelen olumsuz yorumlar, bu ilgiyi azaltabilir.

Starfield’da silah özelleştirmesi derinlemesine çalışıyor ve VATS tarzı hedefleme yok. Bu, oyunculara daha fazla özgürlük sağlarken, bazıları için alışılması gereken bir değişiklik olabilir.

Detaylar henüz doğrulanmamış durumda. Ancak, Starfield’ın geleceği ve oyuncuların tepkileri üzerine daha fazla bilgi bekleniyor.