2026 Milletler Ligi'nde final etabı yarın başlıyor2026 Milletler Ligi'nde final etabı yarın başlıyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi (VNL) finallerinde üst üste sekizinci kez yer alacak. Final etabı, Çin’in Makau Özel İdari Bölgesi’nde bulunan East Asian Games Dome’da düzenlenecek ve 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Türkiye, ABD, İtalya, Brezilya, Kanada, Japonya, Hollanda ve ev sahibi Çin bu etapta mücadele edecek.

Daniele Santarelli yönetimindeki A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde 23 Temmuz Perşembe günü TSİ 11.00’de Kanada ile karşılaşacak. Bu maçın galibi, aynı gün TSİ 14.30’da oynanacak ABDÇin maçının kazananıyla 25 Temmuz Cumartesi günü finale yükselme mücadelesi verecek.

Final Etabı Maçları ve Takımlar

Final etabındaki çeyrek final mücadeleleri yarın TSİ 11.00’de İtalya ile Hollanda arasındaki maçla başlayacak. İkinci çeyrek final maçı ise TSİ 14.30’da Brezilya ile Japonya arasında oynanacak. Organizasyonda üçüncülük maçı 26 Temmuz Pazar günü TSİ 10.30’da, final maçı ise aynı gün TSİ 14.30’da yapılacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, lig etabını 18 takım arasında dördüncü sırada tamamladı. Ev sahibi Çin‘in doğrudan katılım hakkı bulunması nedeniyle sıralamadaki ilk yedi takım final etabına yükseldi. Bu takımlar arasında ABD, İtalya, Brezilya, Kanada, Japonya ve Hollanda yer alıyor.

VNL‘de 2018 yılında ikinci olan Türkiye, 2021 yılında bronz madalya kazanmış ve 2023 yılında şampiyonluğa ulaşmıştı.

Kadro ve Oyuncu Durumu

Türkiye‘nin çeyrek finaldeki rakibi Kanada, 2017-2022 yılları arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı‘nı çalıştıran ve 2008’den beri VakıfBank Kadın Voleybol Takımı‘nın başantrenörlüğünü yapan Giovanni Guidetti yönetiminde bulunuyor. Kanada, organizasyon tarihinde ilk kez finallere yükseldi ve lig etabını dokuz galibiyetle beşinci sırada tamamladı. Türkiye, VNL‘de Kanada ile oynadığı dört karşılaşmanın tamamını kazandı.

Daniele Santarelli yönetimindeki milli takımın çeyrek final maç kadrosunda şu isimler yer alıyor:

  • Pasörler: Cansu Özbay, Dilay Özdemir, Elif Şahin
  • Pasör Çaprazı: Defne Başyolcu, Melissa Vargas
  • Smaçörler: Hande Baladın, İlkin Aydın, Saliha Şahin, Yaprak Erkek
  • Orta Oyuncular: Berka Buse Özden, Deniz Uyanık, Sinead Jack Kısal, Zehra Güneş
  • Liberolar: Eylül Akarçeşme Yatgın, Gizem Örge

Milli oyuncu Ebrar Karakurt, yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle VNL kadrosunda yer alamıyor. Yoğun maç ve antrenman temposunun ardından bel ve kalça bölgesinde şiddetli ağrılar hisseden Karakurt, sağlık ekibi tarafından detaylı kontrolden geçirildi. Yapılan klinik değerlendirme ve MR görüntülemeleri sonucunda sağ sakroiliak ekleminde sıvı artışı ve kemik iliği ödemi tespit edildi. Tedavisi devam eden Karakurt‘un ağustos ayı başında antrenmanlara başlaması hedefleniyor.

Kaptan Eda Erdem Dündar da sakatlık iyileşme süreci ve fiziksel yükleme programları kapsamında milli takımın VNL son etap kadrolarında yer almadı. Teknik direktör Daniele Santarelli‘nin, oyuncuları yılın diğer önemli turnuvalarına tam olarak hazır hale getirmek amacıyla bu kararı aldığı belirtiliyor. Final etabı, 26 Temmuz Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek.

Read Also

Source: hurriyet.com.tr